HTŞ ve Hurras ed Din'den Halep'te ortak operasyon


Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) ve Hurras ed Din, Esed rejimine bir saldırı düzenledi.
Suriye'nin kuzeyinde geniş bir alanı kontrol altında tutan HTŞ ile, Hurras ed Din grubunun başını çektiği "Ve Harridil Müminin (İnananları Teşvik Et) Operasyon Odası" Halep güneyindeki rejim mevzilerine yönelik ortak bir saldırı gerçekleştirdi.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre iki grup tarafından ortaklaşa düzenlenen saldırıda Esed rejimi güçlerinden çok sayıda askeri unsur öldü ve yaralandı. Ölenler arasında üst düzey rütbeli isimler de bulunuyor.
HTŞ'ye bağlı İba Ajansı'nın saldırıya dair yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Halep'in güney kırsalındaki rejim mevzilerine yönelik başlatılan saldırının sorumluluğu üstlenildi.
Ajans, saldırının HTŞ güçleriyle "Ve Harridil Müminin Operasyon Odası" tarafından ortaklaşa düzenlendiğini ifade etti.
Konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama yayınlanan ajans, saldırının Halep güneyindeki Han Tuman bölgesi ekseninde gerçekleştiğini açıkladı.

"En az 20 asker öldü"

HTŞ'ye bağlı ajans, düzenlenen sızma saldırısında Esed rejimine bağlı güçlerden en az 20 kişinin öldürüldüğünü, öldürülenler arasında birçok üst rütbeli ismin olduğunu, saldırıda çok sayıda Esed rejimi askerinin de yaralandığını öne sürdü.
Ajans saldırının, İdlib'de Rusya ve İran destekli Esed rejiminin sivillere yönelik saldırılarına karşılık olarak düzenlendiğini belirtti.
Aynı zamanda Hurras ed Din kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Halep güneyindeki Harişe'de düzenlenen saldırıda Esed rejimine bağlı 25 kişinin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.
Hurras ed Din kaynakları, HTŞ ile birlikte düzenledikleri saldırıların, İdlib'i hedef alan saldırılara karşılık olarak düzenlendiğini aktardı.
Söz konusu saldırı, iki grup tarafından ortak bir şekilde düzenlenip kamuoyuna yansıtılan ilk saldırı olma niteliğini taşıyor.
Kaynak: Mepa News
HTŞ ve Hurras ed Din'den Halep'te ortak operasyon HTŞ ve Hurras ed Din'den Halep'te ortak operasyon Reviewed by Adsız on Nisan 27, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.